donderdag 14 april 2011

Liefde


We slepen met ijszakken, leggen verbanden aan, knippen sokken doormidden om rond de elleboog te binden, iedere dag 2 compressen en 2 sokken en in het begin rollen speciaal verband, molkosan om te deppen, daar weer parafine over om uitdrogen te voorkomen, 2 maal per week naar de dierenarts………..we hebben het over de verzorging van onze lieve labrador Jasper. Hij heeft nu last van een bursitis aan zijn elleboog waar soms het vocht uitgutst. Het lijkt meer op een kleine apotheek . Overal in huis staat verzorgingsmateriaal. Vakantie zit er niet in, want nu kan je het beste thuis zijn. Maar we verzorgen hem met liefde . Dat is ook nodig, want van de 8,5 jaar dat we hem hebben is hij al 5,5 jaar aan de sukkel. De hoofdoorzaak van de sukkel is : allergie voor onkruiden. Poten die opzwellen , hotspot in de zomer, plekken op de buik. Noem het maar op. Iedere 2 weken spuiten we hem in tegen zijn allergie. Dat werkt wel, dat is zeker. Zijn poten zijn veel verbeterd. Hij zelf is erg geduldig en dapper. Hij weet ook zeker dat we hem helpen. Maar dit te inleiding.

Verder zijn er natuurlijk leuke momenten. Vanmorgen gaat hij , zoals iedere dag, mee naar ons garagebedrijf en ik doe dan eerst de afwas en haal een kop thee en voor Jasper een bak met fris water. Maar vanmorgen vergat ik door al die liefdevolle verzorging van hem, zijn bakje met vers water te vullen. In het kantoor aangekomen duikt hij met zijn neus in de waterbak, kijkt me direct aan met de mededeling dat het water oud is. Ik vlieg met excuses meteen weer de keuken in. Hij dankt me door de bak direct half leeg te drinken.

Dan, tegen 10.00 uur, wordt het tijd voor zijn wandeling. Sok gaat af, want anders zakt hij toch vanzelf naar beneden. We lopen een rondje langs het industrieterrein, waar ook de Boerenbond is gelegen. Zijn hersenen slaan aan het denken hoe hij mij kan misleiden om bij de Boerenbond uit te komen. Ik trap daar niet in natuurlijk. Het is wel de bedoeling dat hij zijn behoefte gaat doen. Aangezien hij van de laatste cortison spuit erge buikkrampen door een vertraagde darmwerking heeft, zijn wij past gerust wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan. Hij weet dat en stelt dan uit. Ik ben dan wel berijd om de route te verlengen en dat was de bedoeling. Komen we uiteindelijk toch bij de ingang van de Boerenbond uit, alwaar hij voor de deur gaat zitten met zijn blik op de ingang. Hij kijkt niet naar links en niet naar rechts. Er zit niets anders op dan naar binnen te gaan en iets lekkers te kopen. Maar hij mag niets hebben door zijn zieke buik. Dan zelf maar de truc van het lege zakje uitproberen. Lukt maar 1 keer. Je gaat naar binnen, pakt daar een leeg zakje, loopt weer naar buiten en dan doe je net alsof je het lekkere kluifje probeert uit het zakje te krijgen. Ondertussen loop je door , terug naar de garage. Daar aangekomen pak je vlug een lichtverteerbaar brokje uit de kast, doe het in het zakje en …..tara…kijk eens….een heerlijk kluifje. Een leugentje om bestwil.