zondag 5 juni 2011

Dolle meidenBlije koeien in de wei, die naar je toe komen en nieuwschierig zijn en het heerlijk vinden wanneer je ze aandacht geeft en soms willen ze ook nog wel geaaid worden. Het zijn zulke enorme dieren. Zo mooi en zo leuk om ze te bestuderen. Het is toch ondenkbaar dat deze blije vrije dieren die onder een boom willen soezen , dat je die achter tralies zet . Waar ze niets beleven en niet de wind voelen en waar ze elkaar niet kunnen plagen of waar ze nooit eens gek kunnen rennen.

Ik zag eens een koe die met haar mede koeien om 12.00 uur altijd naar buiten mochten. Zij wilde zich altijd even uitleven en ging als een van de eerste naar buien en daar wachtte ze de meiden op. Met iedereen wilde ze even dollen, even de krachten meten. Dat hoort toch zo. Dat is toch een dierwaardig bestaan.

Wij hebbeb toch geen recht om ze dat te ontzeggen. Om ze neurotisch te maken op dat kleine plekje in een stal.
Tja, we zullen wel bij ons zelf moeten beginnen. Eet geen vlees ofbegin met hooguit 2 maal in de week vlees te eten.Dan alleen kunnen we de megastallen laten verdwijnen, waar we met z'n allen ziek van worden.

Maar nu geniet ik even van deze lieve dieren.
Ha...daar komt Jasper.
Geen opmerkingen: