zondag 30 december 2012

Kerstcrisis op de Markt.

Het begon allemaal op de dag dat de Kerstmarkt in ons dorp zou plaatsvinden.
Het jaar ervoor werd hij op het laatste moment afgeblazen vanwege storm.
Dit jaar gebeurde het weer. Om 2 Uur waren de eerste kramen al bezig met het opzetten van hun kraam. De ondernemers die in het KerstmarktcommitĂ© zaten , waren druk in de weer met de electriciteit en de versiering van de Markt.
Je zag de zorgelijke blikken wel op hun gezicht, maar tegen de avond zou de wind wel gaan liggen.
Het was niet alleen de rukwind die onder het zeil schoot en het kraam omhoog zwiepte met de inhoud erop, maar ook de regen die de nodige schade kon veroorzaken aan de koopwaar.

Er werden extra haringen in de grond geslagen en de standhouders renden dapper achter hun opvliegende koopwaar aan.
Toch werkte de klappende zeilen en de omkiepende tafels en de zwiepende regen hen danig op de zenuwen en nog voordat het half 5 was werd er al door enkelen ingepakt .
En voordat het 18.00 uur was, werd er door het KerstcommitĂ© de kerstmarkt afgelast. Dus inpakken en wegwezen was het advies.


 
Ook voor mij was het een drukke winderige middag geweest. Wat hand en spandiensten gegeven en wat foto´s in de regen genomen.
En tegen 18.00 uur naar huis. Ik had natuurlijk niets aan de foto´s, maar dat was minder erg.
Al die gene die al maanden bezig waren om dit op poten te zetten, die waren natuurlijk zwaar teleurgesteld.
Het zou er geweldig uit hebben gezien ware het weer rustig geweest. Het zou ook veel sfeervoller zijn geweest dan wanneer het binnen in het dorpshuis was gehouden. Maar nu was er helemaal niets.Tegen 19.00 uur , toen ik met de hond ging wandelen , zag ik overal uit de straten mensen komen die onverrichterzake naar de Markt gingen.
Jammer !
Geen opmerkingen: