zaterdag 5 oktober 2013

Hond

Het is over 3 dagen 100 jaar geleden dat Simon Carmiggelt geboren is en het was gisteren ook nog eens dierendag. Daardoor zocht ik op Google een verhaaltje op uit Kronkels en het verhaaltje had als titel "Hondje"
Het verhaal ging over een oude man die werd uitgelaten door zijn hondje. Zonder zijn hondje had hij waarschijnlijk niet meer bestaan. Dood gegaan omdat hij niet meer wilde opstaan. Vond geen geluk meer in het leven.

Maar net als het hondje in het mooie verhaal van Simon laat Jasper ons ook verbazen en genieten .
Hij liet ons tijdens de avondwandeling iedere dag andere straten zien. Nee, hij is nog niet dood, maar hij kan nu niet meer zo ver lopen. Hij liep nooit 2 maal door dezelfde straat, dat verdomde hij. Je zag dan door de open gordijnen de mensen aan tafel zitten, de oude man slapend in zijn stoel en natuurlijk de contacten op de straat met andere honden bezitters.

Zoals de man met de dikke Rothweiler die hij Sieske noemt en na vele ontmoetingen bleek dat het niet zijn hond was maar de hond van zijn ex en de ex zijn nieuwe vriend. Hij ging iedere dag de hond ophalen om mee te wandelen en naar ik vermeen, om te kijken hoe het met zijn ex vriend ging en zijn relatie. Zo vormen ze toch nog een trio, die met genegenheid met elkaar omgaan.

Dan het vrouwtje dat MS heeft en iedere dag haar 3 honden uitlaat. Zonder haar honden heeft ze geen evenwicht, maar door de steun van haar honden loopt ze al 13 jaar rond met haar honden en haar agressieve vorm van MS. Zonder haar dieren was ze zeker niet meer onder ons, denk ik.

Dan de man die naar het café ging met zijn labrador en hem bij het naar huis gaan miste.
Maar dit verhaal schrijf ik een volgende keer.


Geen opmerkingen: