dinsdag 27 maart 2012

Warmbloedige mensen.
Het wemelde van de Turken op deze mooie warme zaterdag in ons dorp IJzendijke.Hier zie je zelden mensen met hoofddoekjes of met een andere huidskleur.Maar vandaag vieren we 400 jaar warme betrekkingen met Turkije.
Er reed een auto op de Markt met een nummerbord CD (Corps Diplomatique)Daar zat de ambassadeur van Turkije in met zijn vrouw en 2 chaufeurs en 2 medewerkers.
Dan volgde nog een 10 tal autot's met pers, mensen van Turkse musea en PR mensen.
Kommissaris van de Koningen Carla Peijs zou komen en mevr. Nebahat Albayrak lid van de tweede Kamer zou ook komen ,omdat ze van Turkse afkomst is.Het gaf het geheel iets heel belangrijks.
In deverse plaatsen in Nederland wordt het gevierd, maar wij hebben ook nog eens ( 1 Km van mijn huis) het gehucht Turkeye liggen. Daar woont Monique en die onvangt al 20 jaar Turken van allerlei slag. Zij komen zich laten fotograferen onder het plaatsnaambord en krijgen bij Monique de nodige uitleg van het hoe en waarom en ook nog een kop warme thee.Zij is de ambassadeur van Turkeye .
Het museum was helemaal in Turkse sferen. Prachtig zag het eruit. Maar eerst de plechtigheden in de Ned. Hervormde Kerk, die voor deze gelegenheden wordt gebruikt.
Daarna de opening van het mueum met hapje en drankje. Allemaal heel leuk en ook heel druk. Tegen het einde van de middag ging het hele Turkse gezelschap, inclusief de ambassadeur en zijn gevolg, naar het gehucht Turkeye om bij Monique de puntjes op de I te zetten. Buiten in de tuin stonden vele gekleurde stoeltjes . Het hele gezelschap genoot van de zon, van de thee en de wafels en paaseitjes. Wel 2 uur zaten zij gezellig bij elkaar .Op een bankje zaten 3 vrouwen. 2 Jonge vrouwen en een oudere dame. Een van de jonge vrouwen hield de hand vast van de oudere dame. Toen ik vroeg of zij haar moeder was schudde ze "nee, wij zijn warmbloedige mensen".

Geen opmerkingen: