woensdag 9 april 2014

De kleine moestuin


Wat heerlijk. Aangespoord door de heerlijke filmaflevering van Maarten t Hart ben ik gisteren spoorslag de tuin ingevlogen. Gewapend met spade en hark besloot ik mijn piepklein stukje naast de kas ,dat nog vrij is in de tuin , om dat eens goed onderhandel te nemen. 2,5 Uur later blafte Jasper, onze labrador, dat het 5 uur was en dat er nog geen eten in de bak zat.
Ik probeerde mijn rug te rechten, maar dat ging moeilijk. Als een oud mensje liep ik naar de keukendeur. Maar het was de moeite. Alle wortels van de venkelstruik en de wortels van de smeerwortel zijn eruit gewrikt.
Na het eten maar eerst eens in een warm bad gaan zitten.
De volgende dag ging de frees erin, wat goede aarde er doorheen gemengd en alles weer strak geharkt. Daarna gingen de rode kooltjes en spitskooltjes erin. De aardbeien zijn na het schonen, ook weer terug geplant. De voorgewerkte tuinbonen kunnen er in en de Charlottes. Tussen de tuinbonen ook nog dille tegen de tuinbonenluis ,gezet . 
Er zijn veel mensen die niet van tuinbonen houden. Zoals die vrouw in een groentewinkel in Schotland. Ik vroeg om een Kg Braed  beans. Ze deed 1 tuinboon in een zakje. Ik keek haar vragend aan en zei dat dat wel wat weinig was voor 2 personen. Ze lachte en vertelde dat zij er niet van hield en dat ik 1 tuinboon had bedoeld ipv 1 Kg. Nou vraag ik je. Wat moet je nou met 1 tuinboon.
In de kas heb ik 3 tomaten en een komkommer geplant. De sla is al aan het groeien.Zelfs bonenkruid , onmisbaar bij de tuinbonen , en salie heb ik geplant, wel in potten, dan kan dat later naar buiten.
Ik kan het iedereen aanraden. Iedere dinsdag om 7 uur Maartens Moestuin op Nederland 2.Prachtige serie.Het is 1 augustus en ik heb genoten van de moestuin. 5 Maaltijden van de tuinbonen genoten.
Redelijk wat sla en nu zijn er weer de sperzieboontjes en de oostindische kersDe nietjes zijn nog klein. De prei ook. De courgettes zijn ook nog klein maar worden wel al gegeten.
Geen opmerkingen: